I løpet av det siste tiåret har fenomenet mikrolæring blitt større og større. Mikrolæring har blitt populært fordi det har vist seg å være effektivt for å lære, beholde og ta i bruk ny kunnskap. Det er også interessant på grunn av måten du kan undervise og absorbere innhold og kunnskap i små og spesifikke biter. Det er en god måte for deltagere å bestemme nøyaktig hva de ønsker å utvikle seg i.
Mikrolæring og utviklingen av fremtidig læring
Mikrolæring er en måte å utvikle seg i mindre biter og over kortere tid. Du kan utvikle deg raskt, fleksibelt og det er et læringsmiljø som trolig vil vokse seg større med mobilteknologi i fremtiden.
Mikrolæring er også en stor fordel nå som vi er i en tid hvor kursbudsjetter kuttes og fjernarbeid gjør det vanskeligere å kurse seg på kontoret. Det er en «ny» metode for læring, og det kan bli en nødvendighet med tilgjengelige nettbaserte kurs i fremtiden slik at ansatte i organisasjoner skal ha samme mulighet for kompetanseutvikling.
Mange av dagens forretningsorganisasjoner bruker allerede nettbasert opplæring og mikrolæring, først og fremst på grunn av dens evne til å tilby så mye fleksibilitet.
Fordelene med mikrolæring:
- Gjennomføres i korte sekvenser, slik at du kan planlegge kursing når det passer din egen timeplan
- Krever mindre anstrengelse
- Tar opp og fokuserer på spesifikke emner
- Brukeren vil bli oppdatert
- Uformelt
Det er også flere fordeler som er kontinuerlig oppdatering, multitasking, ansatte kan bli mer interaktive og på vakt. Det er en daglig læringsprosess hvor brukeren kan lære når og hvor som helst, gjennom korte informative gjennomganger.
I stedet for å ha kurssdager med hele organisasjonen som ofte trekkes ut, gir mikrolæring biter av informasjon der hver person kan fokusere på informasjonen de trenger for å utvikle seg.
Sammenligning:
A: Du og din bedrift tok et heldagskurs i Excel og nå, 3 måneder senere, jobber du med et stort prosjekt hvor Excel er nødvendig. Du vil imidlertid ikke huske alle formler og deler av kurset du gikk gjennom og må derfor ta deg tid til å slå opp informasjonen og bli kurset «på nytt».
B: Du har korte mikro-online kurs i Excel tilgjengelig i bedriften som er delt inn i ulike satsingsområder. Når du støter på et problem kan du raskt søke etter delen du trenger oppdatering i, samtidig som du jobber med programmet.
Det er enkelt å se at fordelene med å bruke mikrolæring i eksempel B er klare i dette tilfellet. Du får raskt og enkelt akkurat den informasjonen du trenger når du trenger den.
Frisk opp minnet og skap diskusjoner
Mikrolæring kan også brukes i andre sammenhenger. Det er en god måte å friske opp hukommelsen eller plukke opp spesifikke deler som du har gått gjennom under lengre kurs eller diskusjoner. Å blande lengre tradisjonelle kurs med kortere fokuserte deler, mikrokurs, kan også være en utmerket mulighet for teamet ditt til å utvikle seg effektivt før du starter et større prosjekt. Ved å dele kursingen inn i kortere og ulike deler er det mer sannsynlig at informasjonen og kunnskapen havner i langtidshukommelsen.
Som nevnt tidligere kan tradisjonelle kursdager være veldig lange og slitsomme. Hjernen vår kan bare ta inn en viss mengde informasjon før vi opplever kognitiv overbelastning. Når du kan fokusere på et spesifikt spørsmål, er minnet også mer åpent for å ta inn svarene som gis. Mikrolæring kan gi studenten mulighet til å utvikle seg på en mer kreativ måte og har et større potensiale til å holde seg i hukommelsen, da det også er mulig å utvikle seg når man selv trenger og ønsker det.
I Eduhouse sitt kursbibliotek finner du kurs mellom 5-60 minutter slik at du kan planlegge korte kursperioder i timeplanen og få opplæring innen ditt fagområde selv om du har mye på agendaen.
Ta en titt i kursbiblioteket vårt for å sjekke ut hvilke mikrotreninger vi har.